de Bakker

Ik ben een klassiek opgeleid banketbakker die later bijgeschoold is tot kok.
Als kok zag ik steeds meer hoe verziekt de vleesindustrie is en hoe verstoord wij omgaan met dieren en dierlijke producten. Van onbeperkt kreeftenavonden waar honderden en soms duizenden kreeften op een avond dood gekookt worden tot het weggooien van tientallen kilo's vlees en vis omdat er teveel van ingekocht is.
Vegetariër worden is dan een logische stap, ik wilde zelf niet meer bijdragen aan deze verziekte industrie. Een logische tweede stap is veganist worden, die was snel gemaakt. 
Er ontstond een passie voor het 'veganiseren' van klassieke gerechten, banketwerk en snoep. Soms was ik wekenlang bezig met het testen van één enkel snoepje, net zo lang tot het goed genoeg was.
Deze passie die voor veganistisch eten en snoepen ontstond moet gedeeld worden. De vegetarische slager bestaat al, het is tijd voor de veganistische bakker.