Chocolademousse

-250 ml opklopbare slagroom (als je toegang hebt tot de groothandel Flora rood) anders alpro op te kloppen)
- 75 ml plantaardige melk
- 20 gram suiker
- theelepel custard poeder
- 125 gram pure chocolade (of 150 gram melk of 175 gram wit)

Klop de slagroom stijf en zet koud. 
Hak de chocolade fijn (of koop in kleine druppels) en doe in een mengkom.
Doe de melk met de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Vermeng de custard met een eetlepel water en voeg al roerende toe tot de melk vla-dikte heeft.
Gooi de gekookte vloeistof op de chocolade en roer tot deze volledig gesmolten is en je een mooie glade massa hebt. 
Als deze niet te warm is, (minder dan lauw maar niet koud) pak je een schep opgeslagen room en doe deze bij de chocolade. Meng tot dit volledig is opgenomen. Dan gooi je de chocolade bij de slagroom en voorzichtig door spatelen tot het gelijkmatig is verdeeld. Als je te hard mengt heb je kans op schiften.

Cheesecakemousse

- 250 gram violife creamy roomkaas
- 250 gram opklopbare slagroom (als je toegang hebt tot de groothandel Flora rood) anders alpro op te kloppen)
- 60 gram poedersuiker
- 40 gram slagroom versteviger (klop-fix)
- half vanille stokje

Zet de roomkaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt hij zacht. Doe hem in een mengkom en spatel los.
Schraap de merg uit de vanillestok en doe deze bij de slagroom.
Klop de slagroom met de versteviger, de vanille en de poedersuiker stijf.
Meng voorzichtig de roomkaas met de slagroom.

Rabarberjam:
150 gram rabarber (kan ook uit diepvries)
50 ml water
75 gram geleisuiker speciaal
Snijdt de rabarber fijn en kook deze met het water zachtjes op. De rabarber moet zacht zijn maar hoeft niet helemaal uit elkaar te vallen. Voor de kleur kan je eventueel een paar druppels rode bietenvocht toevoegen. 
Voeg de geleisuiker toe en laat 2 minuten zacht doorkoken terwijl je dit zachtjes roert. Laat geheel afkoelen.

Crumble:
- 120 gram bloem
- 80 gram witte basterd
- 80 gram harde margarine 
- snuf zout
Meng de margarine met de basterdsuiker en de zout.
voeg de bloem toe en maak kruimelig deeg.
Leg dit verspreid op een bakplaat en bak 15 minuten op 175 gradenC.
Het klontert wat samen. Als je het uit de oven haalt kan je dit met twee lepels uit elkaar halen (dan is het nog zacht).

Appeltaart kaneelslagroom

Deeg onderkant:
- 100 gram harde margarine
- 100 gram basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 1 theelepel custard poeder
- 60 ml water
- snuf zout
Meng de margarine met de suiker en de zout. Doe in een bakje het water met de custard en meng ook dit bij de suiker/margarine.
Voeg de bloem toe vorm een deeg. Is het te droog? doe dan voorzichtig een beetje water erbij. Leg het deeg koud.

Snijdt de appel in mooie kleine blokjes. Met schil is mooier voor de kleur en natuurlijk ook makkelijker en gezonder. (want appeltaart eet je voor de vitaminen ;) )

Custard:
Dit kan je makkelijk zelf maken, of je koopt in de onze webshop instant roompoeder. (klik hier)
- 200 ml plantaardige melk
- 20 gram suiker
- 10 gram custardpoeder
Kook de melk met suiker. Meng de custard met twee eetlepels water en voeg al roerende toe aan de melk. Als dit meekookt kan je de massa af laten koelen. Leg er wel los een vel plastic folie overheen om te voorkomen dat er een vel op komt.

Appelcake Mix:
- 150 gram bloem
- 100 gram witte basterdsuiker
- 10 gram bakpoeder
- 75 ml zonnebloemolie 
- 110 ml plantaardige melk
- theelepel gemalen kaneel
Samen mengen tot het een gelijkmatig beslag is. Niet langer mixen dan nodig.

Op de bodem van een taartblik (24cm) rol je een dun laagje deeg.
Hierop verdeel je de cakemix.
Doe de custard in een spuitzak of een diepvrieszakje waar je het hoekje van af knipt. Verdeel de custard in banen over het beslag.
Verdeel dan de appelstukjes over de hele vorm.
Bak op 175 graden C voor 45 minuten en laat afkoelen.

Als de taart koud is kan je hem af-geleren. Hierdoor droogt de taart niet uit en krijgt hij een mooi glaslaagje.

- 1 zakje Taartina (dr Oetker)
- 200 ml appelsap
- 30 gram suiker
Doe in een klein bakje de inhoud van het zakje. Doe daar een beetje van de appelsap bij om te mengen.
Kook de rest van de appelsap met de suiker. Als het kookt haal je de pan van de hittebron en voeg je de mix toe. 
Breng opnieuw aan de kook.
Met een kwast of lepel kan je de hete vloeistof over de taart verdelen. Laat afkoelen.
Na 15 minuten kan je de taart snijden.

Je kan ook wat abrikozenjam opwarmen met een beetje water enn deze gebruiken ipv de gelei.

Kaneelslagroom:
- 150 ml opklopbare slagroom (als je toegang hebt tot de groothandel Flora rood) anders alpro op te kloppen)
- 15 gram poedersuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel slagroom versteviger (klopfix)
Samen stijf kloppen.

Vanillesaus:
- 200 ml plantaardige melk
- 20 gram suiker
- half vanillestokje
- 1 eetlepel custard
Schraap het merg ui de vanillestok en doe deze met de suiker in de melk. Breng aan de kook.
Doe de custard met een beetje melk en maak er een papje van. Voeg beetje bij beetje toe tot de saus de gewenste dikte heeft. 
Laat afkoelen met los een velletje plasticfolie erop om te voorkomen dat er een vel op komt.